biografie

Rob Freijssen is begin 2007 zijn bedrijf Rob Freijssen Mediamanagement gestart.

Rob Freijssen is ruim 30 jaar werkzaam in de omroep/media onder meer voor KRO, NTR, RTV Rijnmond, Omroep West, en de Lokale Omroep van het jaar 2017 OPEN Rotterdam).

Daarnaast is hij zo’n 20 jaar actief in het (HBO-)onderwijs, zoals Inholland (opleidingen Mem en Communicatie) en Fontys (opleiding Journalistiek), en ruim 20 jaar betrokken bij communicatieprojecten (voor diverse bureaus, organisaties en instellingen.).

IMG_0420

Innovatie

Rob is een innovator. In december 2014 behaalde hij zijn Mastertitel Management en Innovatie. Na die tijd maar ook al ver daarvoor heeft hij in tal van organisaties vernieuwing op zowel organisatorisch als inhoudelijk vlak door- gevoerd. O.a. mobiele journalistiek (professionele videoreportages en visual stories maken met de smartphone) en werken volgens deze methode bij OPEN Rotterdam

OPEN Rotterdam.

Werkzaamheden

Als zeer ervaren journalist en (adjunct-) hoofdredacteur en programmamaker binnen de omroep en ervaren docent en trainer verricht hij via zijn bedrijf werkzaamheden voor regionale omroepen en landelijke radio- en tv-stations, hogescholen, gemeenten en communicatiebedrijven.

Rob Freijssen Mediamanagement is gespecialiseerd in:

  • Journalistiek interim-management (tijdelijk eindredactie en hoofdredactie)
  • Training in………….
  • Crisiscommunicatie
  • Interim management in media
  • Ontwikkeling van content/programma-concepten
  • Radio en tv trainingen
  • Advies

Als een echte Rotterdamse organisatie heeft Rob Freijssen Mediamanagement het bekende devies ‘geen woorden maar daden’ hoog in het vaandel staan.

Uitgebreidere biografie

Rob Freijssen (1958) is een zeer ervaren journalist en hoofdredacteur, en een ervaren docent en trainer op het terrein van media en communicatie. Begin 2007 startte hij zijn bedrijf Rob Freijssen Mediamanagement.

Rob Freijssen werkt al ruim 30 jaar in de omroep.

In 2005 en 2006 was Rob hoofdredacteur van Radio TV West in Den Haag, waar hij de internetsite tot een volwaardig medium ontwikkelde, en de inzet van camerajournalistiek initieerde.

In 2003 en 2004 was hij  hoofdredacteur a.i. bij RTV Rijnmond, nadat hij er in 2001 als adjunct-hoofdredacteur is komen werken.

Bij Rijnmond is hij (mede)verantwoordelijk voor het vernieuwen van het format van het nieuwsprogramma voor tv en stond hij mede aan de wieg van een aantal succesvolle programmaformats die nog steeds bestaan als Vergeten Verhalen (oral history) en Meelopers (camjo). 

Ook was hij betrokken bij tal van grote uitzendingen (o.a. rond de Uefacup-finale van Feyenoord, ‘t kennismakingsbezoek van Willem Alexander en Maxima en verkiezingen).

Bij Rijnmond voerde hij op grote schaal het werken met camjo (camerajournalistiek) in. Namens Rijnmond organiseerde Freijssen binnen de koepelorganisatie ROOS trainingen voor camerajournalisten, o.a. met Michael Rosenblum.

Tussen 1998 en 2000 werkte Rob Freijssen bij de KRO in Hilversum.

Bij Kruispunt TV was hij redacteur en daarna was hij werkzaam als eindredacteur bij de KRO op Radio 1.

Van 1991 tot en met 1997 is Rob werkzaam als redactiechef bij Radio Rijnmond waar hij tussen 1985 en 1991 ook al werkzaam was als verslaggever, nieuwslezer, eindredacteur en presentator. Hier bouwde hij de rampenzenderfunctie van Rijnmond verder uit.

Van 1981 tot en met 1989 was hij (deels parttime) werkzaam in het mbo als docent en teamleider.

Naast zijn werkzaamheden binnen de omroep werkte Freijssen als

  • trainer bij een aantal projecten voor omroepen en journalisten in Oost-Europa (o.a. in Roemenië)
  • trainer en docent in trainingen en cursussen voor omroepjournalisten
  • trainer in een groot aantal mediatrainingen

Hij beschikt over speciale kennis van journalistiek en communicatie bij rampen en crises. Freijssen nam als trainer deel aan tientallen trainingen voor crises en calamiteiten op regionaal en landelijk niveau.

Als bestuurslid is hij tot 2005 betrokken bij een aantal organisaties in Rotterdam.

In 2007 volgt hij via Circom een train-the-trainers trainersopleiding in het trainingscentre van de BBC in Bristol.

Voor de KRO/RKK was hij 5 jaar lang eindredacteur van Kruispunt

Dat leidt tot tal van spraakmakende programma`s zoals de het tweeluik ”Je gaat dood zoals je geleefd hebt” dat onderscheiden werd met een nominatie voor een Emmy Award ! Onder zijn leiding komt ook de serie over de weg naar Santiago de Compostella “Verhalen van de Camino” tot stand.

Ook is Rob bij de KRO 2 jaar eindredacteur van Katholiek Nederland TV.

Bij NTR /RVU ontwikkelt Rob het nieuw radioprogramma Familie Nederland en hij is eindredacteur van een aantal tv-programma’s zoals de “Mooie Johan”.

Verder is Rob als interim leidinggevende werkzaam geweest bij L1 en RTV NH.